'Aussies' komen de mosterd halen bij Voedselteams

21/08/2017
Begin juli kreeg Voedselteams het bezoek van Chris Ennis. Who's that guy, denkt u ongetwijfeld? Chris Ennis is de coördinator van Ceres Fair Food, de evenknie van Voedselteams in het Australische Melbourne. Tijdens de zomermaanden trok Chris doorheen Europa en bezocht tal van korte-keten initiatieven om inspiratie op te doen voor zijn eigen werking. Dat bracht hem bij aanvang van de zomervakantie naar België, het land van Lucky Luke, De Smurfen en Cowboy Henk. Een bezoek waaraan hij warme herinneringen koestert, zo maken we op uit het artikel dat hij postte op zijn blog.

Gedurende zijn tweedaagse namen we Chris mee op sleeptouw doorheen Brussel, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Via een bezoek aan de teams van Ternat en Flora maakte hij kennis met onze vrijwilligers en onze werking. Het werd een ontspannen ontmoeting waarbij hij zijn bewondering voor het engagement van onze leden moeilijk onder stoelen of banken kon steken.
In an age of convenience where supermarket and online shopping means you can get what you want with minimal effort, I wondered why thousands of people would want to do extra to shop this way for their groceries each week? - Chris Ennis

Aan producentenzijde keken we achter de schermen bij De Winning in Kortenaken, een voedselteamsproducent van gebak en groenten. Een hartelijk bezoek aan een krachtige onderneming die kwalitatieve productie koppelt aan sociale doelstellingen. Iets wat ook vzw Atelier Groot Eiland bewerkstelligt met zijn moestuinen in Sint-Jans-Molenbeek, de laatste halte van zijn korte trip. Al 30 jaar zet de vzw zich in om kansarmen te activeren via werkopleidingen en arbeidszorg, waaronder dus een moestuin in de stad.

De atelier mag dan niet tot onze producenten behoren en samenwerken met Ceres Fair Food zal niet direct voor morgen zijn, maar de korte-keten is een huis met vele kamers. Het kan geen kwaad om onze blik te verruimen. In interactie gaan met soulmates kan ook voor Voedselteams inspirerend werken en onze werking naar de toekomst toe verbeteren. We zijn er alvast gisteren aan begonnen.


Eigen redactie. 

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY