Bernadette, vrijwilliger van het eerste uur!

22/06/2020
Een aantal jaar geleden mocht ik, als kersvers lid van Voedselteam Eeklo, deelnemen aan een themadag voor het project ‘Transmango’ van de KU Leuven waarbij werd nagedacht over voedselzekerheid, de transitie naar een meer duurzaam voedselsysteem en de inbreng van Voedselteams hierin. Na afloop wist ik: voor deze organisatie wil ik mij actief inzetten!
 
Al van in de jaren ‘70 was ik begaan met de toestand van de planeet, werd vegetariër, maar voelde mij dikwijls een roepende in de woestijn. In mijn beroepsleven kwam ik weinig of geen gelijkgestemden tegen en na verloop van tijd stopte ik, de dikwijls gratuite en denigrerende opmerkingen moe, met het geven van uitleg over deze keuze.
 
Op die bewuste dag voelde het als thuiskomen bij mensen die op een serieuze manier nadenken over voedselproductie, duurzaamheid, transitie en dit op lange termijn en rekening houdend met de maatschappelijke impact.
 
Via activiteiten, boerderij- en producentenbezoeken, als lid van de algemene vergadering en kernlid van het Eeklose team, leerde ik de organisatie steeds beter kennen.
 
Voor mij is Voedselteams dan ook heel wat meer dan de wekelijkse leveringen van allerlei heerlijke en eerlijke producten. Ik hou van de uitgebreide en bonte community van boeren, producenten, bestuur, personeel en leden, waardeer de (soms pittige) discussies die (mogen) gevoerd worden op de vergaderingen en heb respect voor de pioniers die al meer dan 20 jaar geleden de noodzaak van een korte(re) voedselketen inzagen en sindsdien in de praktijk zetten.
 
#fierevoedselteamer en #dankbarevoedselteamer

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY