Doorstart voor VT-Deerlijk

18/04/2017
Lokale voedselteams zijn sterk afhankelijk van het engagement van mensen die taken op zich nemen om de boel draaiende te houden. Dit is in de praktijk niet altijd even evident en zorgt er soms voor dat teams onder druk komen te staan. In Izegem betekende die druk het einde van het team en in Deerlijk drong zich een doorstart op. Toch wil Voedselteams al haar vrijwilligers bedanken voor hun (geleverde) inzet.

Izegem
November vorig jaar was een moeilijk moment voor het Izegemse kernteam toen ze besloten om de stekker uit het voedselteam te trekken. Oorzaak voor het einde was het niet vinden van een nieuw depot en het gebrek aan kandidaten voor de opvolging van de financiële verantwoordelijkheden. Daarnaast bleven de bestellingen al een tijdje aan de lage kant, wat de motivatie om verder te doen niet bevorderde.

Jammer, maar helaas dus, VT-Izegem houdt op te bestaan. Desalniettemin staan we erop om de (kern)vrijwilligers te bedanken voor hun inzet die ze toonden gedurende de jaren dat het team actief was; van harte bedankt Geert, Sarah, Sofie en Lies.

Mochten er mensen uit Izegem en omstreken zijn die deze boodschap lezen en zich geroepen voelen om het team nieuw leven in te blazen: het is nooit te laat! Contacteer jan@voedselteams.be, samen kijken we dan verder wat er mogelijk is. Ook voor onze producenten zou dit een welgekomen opsteker zijn, want met de stopzetting van het team verliezen zij ook een afzetkanaal.

Deerlijk
Niet enkel VT-Izegem maakte woelige tijden door, ook VT-Deerlijk kende een mindere periode. Aan de basis van de mindere periode lag in Deerlijk eveneens een stroeve invulling van de sleutelfuncties groeps- en financiëel verantwoordelijke. Tot het einde van het team leidde het gelukkig niet, daarvoor werden op tijd enkele geëngageerde leden bereid gevonden om de taken in te vullen. Dank aan Fien, Lies, Evi en Jorg voor jullie toewijding de voorbije jaar en welkom aan Brenda, Rita, Ilse, Lies en Lies (lang leve de Liezen!). Fijn dat jullie ons model een warm hart toedragen.

Om een vlotte doorstart mogelijk te maken, bieden we momenteel enkel groenten en fruit aan in Deerlijk. Op 22 juni evalueren we dit en bekijken we of we extra producenten aan de werking kunnen koppelen.

Vandaar een luide oproep aan inwoners van Deerlijk en omstreken: word lid van het lokale voedselteam! Je steunt ermee Klaas Ysebaert, De Hakboer uit Avelgem, producent van heerlijke biogroenten en fruit!

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY