En we zijn terug vertrokken...met PGS

16/10/2017
Met vernieuwde energie en een flinke uitbreiding met nieuwe vrijwilligers, werd vorige week in Gent het PGS voor de regio's Oost- en West Vlaanderen terug opgestart. 

PGS staat nog steeds voor Participatief Garantie Systeem. De 4 anciens, die het traject dat ze 2 jaar geleden zijn gestart verder zetten, krijgen het gezelschap van 5 nieuwe vrijwilligers.
Op deze regionale bijeenkomst werden de principes van ons PGSysteem nog eens toegelicht en was er verder vooral ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het plannen van een nieuwe reeks bezoeken.
De focus ligt nu vooral op de groenten en fruit producenten, gevolgd door vlees en zuivelbedrijven. Bedoeling is om zoveel mogelijk bedrijven van deze sectoren bezocht te hebben en de gegevens die de vragenlijsten opleveren te gaan analyseren. Gezocht wordt naar de kenmerken en kwaliteiten die onze producenten en hun bedrijven typeert en het landbouwmodel waar ze garant voor staan. 
Vanavond komen de vrijwilligers van Antwerpen samen, Vlaams Brabant volgt want ook daar zijn er 4 nieuwe vrijwilligers die zich willen engageren. In Limburg staat het volgende PGS bezoek al gepland. Het gaat vooruit. 

Zin om te participeren? Meld je interesse aan hilde@voedselteams.be. Ook als producent kan je deelnemen aan deze bezoeken. 

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY