#fierevrijwilliger

7/04/2020
Het verhaal van een voedselteamvrijwilliger in tijden van coronamaatregelen
 
Mariakerke, vrijdag 3 april 2020
Hallo allemaal, als vrijwilliger neem ik jullie graag even mee naar ons depot in deze rare tijden. Naar aanleiding van het Coronavirus hebben wij, net zoals andere teams, een aantal maatregelen genomen om alles zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.
 
Ons depotverhaal begint op vrijdagnamiddag. Bert, onze transporteur komt de producten afzetten. De levering gebeurt met handschoenen én mondmasker.
Alvorens we de depotcontrole uitvoeren, ontsmetten we grondig onze handen en doen we bovendien wegwerphandschoenen aan. Hoe we dat aanpakken, zie je in dit filmpje
Enkel je handen ontsmetten of enkel handschoenen aandoen, volstaat al. Maar wij gaan dus voor beide opties. Kwestie van zeker te zijn!
Onze depotcontrole gebeurt dezer dagen door 2 personen: één persoon die op de lijst kijkt en het aantal stuks van een product voorleest, en 1 persoon die de bestellingen nakijkt. Uiteraard kan je de depotcontrole ook alleen uitvoeren, maar door het drastisch aantal toegenomen bestellingen, heeft ons team ervoor gekozen om de controle met 2 te doen. Hierbij zorgen we er wel voor dat we voldoende afstand bewaren.

Woooww.. wat zijn er deze week opnieuw ontzettend veel bestellingen!
Onze bestaande leden bestellen duidelijk meer, oudere leden vonden hun weg terug en er zijn een aantal nieuwe namen verschenen op onze depotlijst. Chapeau voor onze producenten om al die bestellingen te verwerken, serieuze overuren te draaien en iedereen (bijna) alles te leveren wat ze hebben besteld. Dikke duim voor onze producenten en dank aan al onze leden voor hun bestellingen!!
Tijdens het ophaalmoment komen de leden één voor één het depot binnen om hun bestelling op te halen. Dit zorgt ervoor dat enkele leden even buiten moeten wachten, maar met de stralende zon kan je op voldoende afstand een gezellig babbeltje slaan met elkaar. Iedereen vertraagt, wat er voor zorgt dat teamleden de tijd hebben om elkaar beter te leren kennen. En wat wij als teamverantwoordelijken het allerleukste vinden aan het ophaalmoment?
Al die lekkere, verse producten zorgen voor blije gezichten bij onze leden!
 
En dat maakt ons, zeker in deze tijden, fiere vrijwilligers en fiere voedselteamers!

Eva, teamverantwoordelijke Voedselteam Mariakerke
#fierevoedselteamer
#fierevrijwilliger

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY