Ja, er zijn nog echte helden !

28/05/2018
Lang, lang geleden, toen koningen nog koppen lieten rollen en ruige boeven het land onveilig maakten, waren er helden nodig.  Die bestonden in alle vormen en maten. Een buurman die de andere hielp als rovers langskwamen en hen dan onversaagd tezamen te lijf gingen. Of ridders en boogschutters die heldhaftig dorpen bevrijdden van een meedogenloze tiran.

Zij overstegen hun eigenbelang en dachten niet enkel aan zichzelf of aan zelfverrijking. Zij redden en hielpen anderen, omdat ze vonden dat dat het juiste was om te doen. Ze beschikten over de gave van zelfopoffering, inlevingsvermogen, de kracht van samenwerking en vooral de moed om blijven door te gaan. Enkel door zulke helden werd de wereld een betere plek om in te leven.

Je zou denken dat zulke helden niet meer voorkomen in onze hedendaagse tijd, onbestaande geworden, uitgestorven zijn. 
Maar niets is minder waar! Ze zijn er nog steeds en met velen ! 

Helden die dagelijks in de weer gaan om ons voedsel te kweken op een kleinschalige, ecologische, duurzame manier. Die vechten tegen een industriële machine die hen probeert te verplichten om grootschaliger te worden en daarvoor lage prijzen en slavenarbeid aanbiedt.

Helden die zich verenigen om sterker te staan tegen de pletwals van groothandelaars die de grootste hoeveelheden aan de laagste prijs wensen aan te kopen en tegen fabrieksvoedsel dat dingen toevoegt die een normaal mens in zijn keuken nooit gebruikt.

Helden die hun bodem en dieren voorop zetten en niet hun winst. Die vol moed een volledige gemeenschap willen voorzien van lokaal, seizoensgebonden voeding. Zonder de nood aan kunstmest, monoculturen, additieven, bewaarmiddelen. Die de pure smaak van voedsel willen herstellen.

Helden die hulp krijgen van hun eigen bevolking, hun eigen buurt, waar wekelijks gewone mensen ook bezig zijn met verrichten van heldendaden. Die zonder wederdienst die boeren daarbij helpen, want samen ben je sterker. Zo krijgen zij lekker, smakelijk, duurzaam voedsel. En ze kopen hun producten aan een eerlijke prijs, want het is een eerlijk product.  Zodat hun kleine stukje van de wereld een betere plek wordt om te eten en te leven.

Die Voedselteamers eren we met deze campagne. Want ja, er zijn nog échte helden !
 
Met de steun van Provincie Antwerpen.
Met dank aan De Kijfelaar, De Schaapskooi en Wijngaardhof en alle betrokkenen.
Met dank aan fotografe Astrid Agemans.

 

Let op onze Facebookpagina's in deze Week van de Korte Keten 2018, want we verspreiden in totaal 3 foto's.

Like en deel jij ze ook mee om die geweldige Voedselteam-helden te eren?
https://www.facebook.com/Voedselteams/

Provincie Antwerpen

Met de steun van Provincie Antwerpen

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY