Plots wilde ik geen lid meer zijn...

6/02/2020
Weg bij het Voedselteam?  
 
Al 7 jaar was ik overtuigd lid van een voedselteam, 5 jaar geëngageerd kernlid. En toen wilde ik plots geen lid meer zijn…

De nieuwe webshop en vooral die gruwelijke meer-is-minder kost kwamen op me af. Ik voelde enige ergernis, die ik deelde thuis en met de leden van het kernteam. Ik kon het niet zomaar loslaten. Dus wij besloten met ons gezin om, na jaren trouw lidmaatschap, terug een jaartje te gaan winkelen. We hebben immers een overschot aan winkels in de buurt die lokale, biologische of fair trade producten aanbieden en ook nog eens bewust omgaan met verpakkingen. Tja, Gent, die progressieve stad ;)
 
Winkelen zonder voedselteam bleek even zoeken. We wilden dan wel winkelen, maar we wilden wel dezelfde waarden behouden. Dit vraagt best veel energie, zo merkten we. Weet je hoe lang het duurt om boodschappen te doen voor een vierkoppig gezin dat bergen groenten en fruit consumeert? (Recycleerbare) Zakjes vullen, zakjes vullen, zakjes vullen… van de ene winkel naar de andere om alles wat we nodig hebben te verzamelen. De prijs die we ervoor betaalden, bleek niet eens minder dan voorheen. Na een maand werden we licht nostalgisch naar die bakjes met groenten en fruit. Alles netjes voor ons geselecteerd door de producent. Eén koelkast die al onze zuivel, seitan en oesterzwammen ter beschikking stelt. Niet nadenken over of uitkijken ‘waar komen ze vandaan?’. Bij voedselteam ben je namelijk zeker. Inladen die handel en weg ermee.
 
Lang verhaal kort: De overtuiging om een jaar te winkelen zonder voedselteam reduceerde zich tot die ene afgelopen maand. Werken en alle hobby’s van de kinderen in een week, we weten wat doen. Van thuis uit boodschappen doen via een webshop en deze vervolgens afhalen is een comfort. Iets wat aansluit op de huidige maatschappij en een droom voor elk gezin, jong of oud. Grote ketens weten dit en bieden dergelijke service tegen betaling aan. Voedselteam maakt al jaren gebruik van een afhaalsysteem, maar dan met biologische producten van nabij. Geen keten, maar lokale producenten steunen we, en dat met gemak. We hebben het dus nog eens anders geprobeerd, maar onze tijd is kostbaar en betalen daarvoor graag een meer-is-minder kost.

Wij kiezen (terug) overtuigd voor het VT!

Flore De Meester
Voedselteam Bloemekenswijk Gent


En jij? Waarom ben jij fier om Voedselteamer te zijn?
Stuur het naar je regiowerker of naar sepha@voedselteams.be

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY