Recepten met boerenkool

17/08/2017
Boerenkool met pasta
Ingrediënten
600g boerenkool, 2 dl room + 1 dl melk, 5 tenen geperste knoflook, 3 uien of 5 sjalotten, 120g verse geraspte parmezaanse kaas, 250g pasta, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.

Bereidingswijze
  1. De dikke nerven uit de boerenkoolbladeren verwijderen, de bladeren grof snijden, gaar koken in gezouten water en laten uitlekken.
  2. Olijfolie verwarmen in een pan en de uitjes garen zonder te bruien.
  3. Room erbij voegen, ook wat zout en peper.
  4. Aan de kook brengen en laten inkoken of binden met een beetje aardappelbloem opgelost in water.
  5. Van het vuur afnemen, knoflook en kaas toevoegen en op smaak brengen.
  6. Onder de boerenkool mengen.
  7. Pasta gaarkoken en mengen met de boerenkool.

Boerenkool met champignons en walnoten
Ingrediënten
500g panklare boerenkool, 2 sjalotjes, 3 takjes peterselie, 125g champignons, 125g gerookte spekblokjes, 1 theelepel marjolein, snufje nootmuscaat, zout en peper, 30g walnoten, aardappelpuree.

Bereidingswijze
  1. Kook de aardappelen.
  2. Was en snij de peterselie grof.
  3. Veeg de champignons schoon en snij ze in blokjes.
  4. Verhit een pan met dikke bodem en bak de spekblokjes.
  5. Voeg de sjalot, champignons, marjolein, peterselie, nootmuscaat en boerenkool toe
  6. Laat dit alles afgedekt op een laag vuur ca. 15 minuten gaar worden.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  9. Bereid intussen de aardappelpuree.
  10. Serveer de boerenkool in lagen tussen de aardappelpuree en garneer met de walnoten.
  11. Besprenkel de boerenkool met balsamico-azijn.


Boerenkool met basilicum
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie, 2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnipperd, zout, 1 l water, 1500g aardappelen in blokjes, 600g diepvriesboerenkool ontdooid, versgemalen peper, 4 eetlepels fijngesneden basilicum.


Bereidingswijze
  1. Fruit de ui goudbruin in de olie.
  2. Doe knoflook, zout en aardappelen erbij en giet het water erover.
  3. Leg de boerenkool erop en breng het geheel op een hoog vuur aan de kook.
  4. Draai het vuur vervolgens laag en laat de boerenkool in gaar worden (ca. 15min).
  5. Giet het kookvocht af, strooi peper over de boerenkool, doe de basilicum erbij.
  6. Stamp alles door.


Laat het smaken.




Bron: Deze recepten zijn afkomstig uit de nieuwsbrief van Voedselteams-Hartenboer,verzonden naar de teams uit regio Limburg.

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY