Versterk de mensenrechten van boeren en boerinnen

26/04/2017
Boeren, vissers, herders en andere mensen die werkzaam zijn in landelijke gebieden produceren het grootste deel van het gezonde en gevarieerde voedsel dat we elke dag eten. In Europa en de hele wereld spelen zij een leidende rol in het waarborgen van de voedselsoevereiniteit van onze gemeenschappen en de veerkracht van ons voedselsysteem in het licht van de klimaatverandering.

Kleine boerenbedrijven verdwijnen echter snel; kleinschalige landbouw wordt bedreigd als gevolg van de uitbreiding van de industriƫle landbouw, land grabbing en de ontmanteling van beleidssteun. Boeren en andere mensen die werkzaam zijn in landelijke gebieden worden geconfronteerd stelselmatige discriminatie, vrouwen in het bijzonder. Zij hebben jouw steun nodig om door te gaan met hun agro-ecologische, veerkrachtige alternatieven voor industriƫle landbouw en de ontwikkeling van gezonde en duurzame lokale voedselsystemen voor de toekomst van onze planeet.

Sluit je aan bij de beweging voor de rechten van boeren vraag de EU en haar lidstaten om actief en in goed vertrouwen deel te nemen aan de uitwerking van de UN Declaration on the Rights of Peasants and other People Working in Rural Areas. Vraag je ministerie van Buitenlandse Zaken om de rechten van de boeren te erkennen, met inbegrip van hun recht op land, zaden, biodiversiteit, een fatsoenlijk inkomen, goede leefomstandigheden en toegang tot productiemiddelen. Onderteken hier de petitie en ondersteun het recht op voedselsoevereiniteit!
Bron: FIAN Belgium

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY