Voedselteam Sint-Amandsberg maakt soep, pastasaus en pickels

24/07/2017
Voedselteam Sint-Amandsberg verwerkte tijdens een zomerse avondactiviteit groenten van bio-boerderij 't Uilenbos tot soep, pastasaus en pickels. Wat ze zelf doen, deden ze -in deze- beter. Lees hier een kort verslag.

Op onze teamveradering ontstond vorig jaar het idee om in de zomerperiode een groenteverwerkingsactiviteit te organiseren. Het ballonetje dat we toen oplieten kreeg na een boerderijbezoek met Voedselteams aan bio-boerderij 't Uilenbos, in juni van dit jaar, concreet gestalte. Mich van 't Uilenbos gaf aan dat er in de zomerperiode altijd een grote terugval in bestellingen is, terwijl juist dan de groenten heel goed groeien. Om de balans tussen vraag en aanbod wat meer in evenwicht te brengen vroegen we aan Mich of hij ons een aantal groentepakketten op maat kon bezorgen met groenten die op dat moment overvloedig aanwezig waren en waarvan wij dachten deze te kunnen verwerken tot lekkers.

Een online-bevraging onder het team leverde een beeld op van geĂ¯nteresseerden en geschikte data. We kozen ervoor om donderdagavond 20 juli aan de slag te gaan. Via de webwinkel bestelden we het aantal pakketten dat we wensten af te nemen -10 groentepakketten in totaal. 't Uilenbos rekende dit om naar hoeveelheden tomaten, courgettes, uien, brocolli en bloemkool die dan werden meegeleverd op de wekelijkse levering. Mich’s enthousiasme voor het idee leidde tot 6 grote dozen vol verse, prachtige groente. Even slikken voor ons, toen we de hoeveelheden zagen, maar met het groepje leden zijn we er in geslaagd om bijna alles te verwerken tot soep, pastasaus en pickels. Wat overbleef nam iedereen mee naar huis om naar eigen inzicht klaar te maken.
Verslag: teamverantwoordelijke Bert Barla - voedselteam Sint-Amandsberg

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY