Bewegingswerk

Proficiat: De Landgenoten is Dé Radicale Vernieuwer van 2017

2/06/2017
De Langenoten is de grote slokop van De Radicale Vernieuwer 2017, naast de jury- gingen ze ook aan de haal met de publieksprijs. Voedselteams vzw wenst de organisatie van harte proficiat en ziet de prijs als een verdiende beloning voor een positief initiatief dat biolandbouw dichter bij het brede publiek brengt.

De Landgenoten is een groeiende beweging (coöperatie en stichting) van 1000 boeren en burgers die landbouwgronden collectief en duurzaam beheren. Burgers worden mede-eigenaar van de grond, waar een bioboer kan werken aan een gezonde bodem, de relatie met de buurt en zijn kopers. Op dit moment bezitten ze 4 boerderijen op 10 hectare grond, maar de ambitie gaat veel verder. De Landgenoten zoekt naar burgers die hier mee hun schouders onder zetten, vanaf 250 euro kan je aandeelhouder worden.

Radicale Vernieuwers is een wedstrijd van de Sociale InnovatieFabriek, Radio 1 en De Standaard, in samenwerking met Cera, Koning Boudewijnstichting, VLAIO en Nationale Loterij. Samen gingen we op zoek naar burgers, bedrijven, maatschappelijke bewegingen, overheden of instellingen die met hun nieuwe tegendraadse, onverwachte en trendsettende ideeën streven naar oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede, verstedelijking, eenzaamheid, zorg, enz.



 Bron: eigen redactie, De Landgenoten en De Radicale Vernieuwers

 

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY