Producenten Teams

VT-Oost-Vlaanderen reduceert haar afvalberg: 10.000 zakjes minder

21/12/2018
In 2019 vervangen katoenen zakken de wekelijkse plastic en papieren zakjes van producenten Aardendwerk/Netelvuur, geitenboerderij ’t Eikenhof, Kaasmakerij Keymeulen, kaasmaker Danny Gemeldorp, Pur Fruit, Miss Vanilla, De Zuivelarij (Berloumi). Samen gaan we zo voor minder afval.
 
Maar dat konden (en kunnen) we niet alleen! Met twee groepen vrijwilligers gingen we aan de slag om 960 labels te beschrijven en te bevestigen aan katoenen zakken voor 45 actieve teams. Een woord van dank aan zij die meehielpen is in deze zeker op zijn plaats, een dikke merci aan Inge D.R., Inge S, Frauke, Veerle en Lenka van VT-De Grens, Lutgarde van VT-Bottelare, Kris van VT-Mariakerke, Rilke van VT-Pastory, Anneleen,Tom en Griet van VT-Adegem en Heidi en Els van VT-Eeklo. 
 
Hoe gaat het praktisch in zijn werk?
Elke producent heeft zijn eigen gekleurde label. De bestellingen gaan per team in een katoenen zak op het transport. Onze vervoerders maken de zakken na levering onmiddellijk leeg en nemen ze terug mee. In de depots zullen de katoenen zakken onzichtbaar zijn maar aan de afvalberg zal dit wel opgemerkt worden.
 
RESULTAAT: JAARLIJKS 8.000 PLASTIC EN 2.000 PAPIEREN ZAKJES MINDER IN OMLOOP!

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY