Voedselteams vzw

Word jij de nieuwe voorzitter van Voedselteams?

28/08/2019
Voedselteams gaat dit najaar op zoek naar een nieuwe voorzitter. Kandidaturen kunnen ingestuurd worden via sofie@voedselteams.be. Een selectiecommissie, samengesteld uit leden en producenten, zal een geschikte kandidaat selecteren en zal haar keuze voorleggen aan de Algemene Vergadering van 17 november.

Voedselteams verbindt en activeert burgers en boeren om samen een voedselsysteem op te bouwen dat eerlijk, gezond en duurzaam is van zaadje tot bord. Al 23 jaar is Voedselteams een voortrekker in de korte keten, met ruimte voor experimenteren, nieuwe modellen en ideeën en met een sterke ideologische sturing. Onze 2100 leden, gespreid over 125 lokale teams, dragen bij aan een eerlijk inkomen voor zo’n 150 producenten, goed voor een totale jaaromzet van bijna 2 miljoen €. Onze leden en producenten bewijzen zo dat een alternatief voedselsysteem mogelijk en economisch leefbaar is.

Voedselteams staat voor een nieuwe boost met het vooruitzicht op een sterke groei in de volgende jaren. Naast een groei van de bestaande teams wordt ook ingezet op het verkennen van nieuwe modellen van de korte keten.
Voedselteams gaat dit najaar op zoek naar een nieuwe voorzitter:
  • De voorzitter van Voedselteams is een rots in de branding die tegelijk innovatie aanwakkert en stabiliteit brengt.
  • Zij/hij slaagt erin om een goed overzicht te behouden en opereert in tandem met de coördinator voor het aansturen van de organisatie: de voorzitter meer op het bestuurlijke niveau, de coördinator meer op het operationele niveau.
  • Zij/hij is mee verantwoordelijk voor breed gedragen strategische keuzes van de organisatie, biedt klankbord en ondersteuning aan de coördinator, ziet er mee op toe dat de afgesproken prioritaire werven effectief worden uitgevoerd, zonder zich evenwel in te laten in het operationele gebeuren.
Profiel:
  • De voorzitter heeft bestuurservaring, is een goed strateeg, een bemiddelaar, en tegelijk besluitvaardig.
  • Zij/hij herkent zich in de visie van de organisatie en heeft tijd om zich te engageren.
  • Bij voorkeur affiniteit met zowel :
  • het bewegingswerk van de organisatie: het werk in de korte keten tussen landbouwer en consument, het verduurzamen van het voedselsysteem, het activeren/mobiliseren van burgers voor deze problematiek;
  • distributie/logistiek van de korte keten: commercieel inzicht, marketing, mee denken over nieuwe business modellen in de korte keten.
Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de coördinator Sofie Vanthournout: sofie@voedselteams.be

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY