BioLocal

Ginderbuiten 98 Mol
Deze producent heeft het Europees biolabel
Deze producent heeft PGS label
Bio-Local is een biologische bakkerij uit Mol. Bezielster Melinda Neefs is verantwoordlijk voor de verkoop.
Gepassioneerd door gezonde voeding, produceert de bakkerij broden zonder toegevoegde suikers en houdt ze zich ver weg van synthetische hulpstoffen, antibiotica of dergelijke meer. Naast brood, maken producten als wafels, taartjes, rijstpap en granola deel uit van hun productassortiment dat haar weg vindt naar de klanten via een 40-tal verkooppunten over Vlaanderen (markten,  een eigen winkel en lokale voedselteams).

Bio-Local heeft het Europees Biolabel en staat onder toezicht van Quality Partners, een onafhankelijk certificerings- en inspectieorgaan in de biologische productie. 

Bakkerij Biolocal is opgestart in Itegem, als een samenwerking tussen Melinda Neefs en Bakkerij Dockx.
Ondertussen is de bakkerij verhuisd naar Mol - Vennootschap = bakkerij Broeckx & Co (gecertifieerd).
Verantwoordelijke voor de productie is Soghomon. Bakkerij Dockx is verantwoordelijk voor transport, orders en facturatie. Melinda Neefs is verantwoordelijk voor verkoop, ze doet dat vanuit een winkel in Herentals - Vita Food.
 
Wil je meer teweten komen over Bio-Local, lees dan zeker het bedrijfsportret (cf. infra) dat werd opgemaakt in kader van ons Participatief Garantie Systeem (PGS).Foto: David Legreve, afkomstig uit het artikel "Ons broodje is gebakken", verschenen in HLN.

Bedrijfsportret BioLocal

Bakkerij Bio-local, gelegen achter bakkerswinkel ‘Het 7 Graantje’, is de eerste biologische bakkerij in de Kempen. Dat die daar gekomen is, is eerder toeval. Bezielster Melinda Neefs had al langer dromen over de realisatie van een project met gezonde voeding, maar het had even goed iets anders kunnen zijn. Dat de oude bakkerij in Itegem eind 2016 opnieuw werd opgestart, maar dan als biobakkerij, heeft te maken met de samenwerking met haar zakenpartner Hans Dockx, tevens eigenaar van de niet biologische bakkerij Dockx.

Verschillende soorten broden en gebak zijn het resultaat van het ambachtelijke werk van bakker Chris. Ze hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze eerlijk en puur zijn. Bovendien worden er producten gemaakt die je nergens anders vindt, zoals kamut-brood en spelt-wafeltjes. De broden bevatten geen toegevoegde suikers. Het spelt dat gebruikt wordt is van zeer goede kwaliteit, rijk aan mineralen. Bovendien wordt er alleen gewerkt met plantaardige oliën en complete melen, wat het brood veel gezonder maakt en veel langer energie geeft.
 
Brood en gebak wordt verkocht in de eigen winkel ‘Het 7 Graantje’ (waar ook niet bio-broden verkocht worden) en op de markt op zondag. Ook worden ze verdeeld naar verschillende punten, waaronder bakkerijen, bioshops, natuurvoedingswinkels en verschillende Voedselteams. Momenteel gaat het om zo’n 40 punten en gemiddeld komt er maandelijks nog een verdeelpunt bij. Ook is de productie nog volop in ontwikkeling, waarbij regelmatig nieuwe ideeën worden uitgeprobeerd.
 
De bakkerij heeft het Europees Biolabel en staat onder toezicht van Quality Partner, een onafhankelijk certificerings- en inspectieorgaan in de biologische productie. Grondstoffen zijn uiteraard biologisch en worden zoveel mogelijk regionaal aangekocht, al is dat helaas niet altijd mogelijk. De keuze is nog beperkt en het is een hele zoektocht om kwaliteitsvolle grondstoffen te vinden. Eén van de belangrijkste ingrediënten is echter ook tijd : tijd om te rijpen en tijd om te rijzen. Op die manier creëer je natuurlijke volle smaken.
 
Mensen zijn steeds meer bezig met hun gezondheid. Eén van de drijfveren voor Melinda is dan ook mensen gezond brood doen eten. Ze is ervan overtuigd dat steeds meer mensen bioproducten kopen omdat ze natuurlijker, gezonder en duurzamer zijn, vrij van synthetische hulpstoffen, antibiotica en pesticiden. Daarom investeert ze ook veel in het geven van uitleg aan klanten en het met veel passie laten proeven van haar kwaliteitsvol brood en gemak.
 
Terwijl de opstart en uitbouw van de bio-bakkerij op volle toeren draait, wordt reeds verder gedroomd. Melinda heeft verschillende ideeën omtrent samenwerking met andere producenten en sociale initiatieven, waarbij bijvoorbeeld gedacht wordt aan de organisatie van bio-brunches, in combinatie met een marktje. Wordt ongetwijfeld vervolgd !
 
Producten: 
Telefoonnummer: 
015/24.71.74

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY