De Eetbare Bostuin

Moleneindstraat 77 Lokeren
Davy Le Comte , ook gekend als  “plantenfluisteraar” heeft zich toegelegd op het kweken van eetbare  en wilde planten.
Het startschot om met deze activiteit te beginnen was met de vraagstelling waarom onze groenten en fruit de halve wereld rond reizen voor ze op ons bord belanden. Missen we iets in dit plaatje? Kan het ook op een anderen manier? Hoe werd er 50 jaar geleden aan fruit en groenten gekomen? Kunnen we af van de industriële productie, waar enkel de retailers beter van worden?

De eerste cursus Wild Voedsel was een feit. Ze begonnen voorzichtig met een paar bladjes brandnetel, een paardenbloem, … Maar gaandeweg werd de toren sla op hun bord minder en werden steeds meer wilde planten geïntroduceerd.


Van daaruit is Davy gestart met het kweken van eetbare en wilde planten. Hij zorgt samen met de moederplanten op het bedrijf voor voldoende nakomelingen die wij in onze eigen tuin kunnen verzorgen.

Het doel van Davy is om een kwekerij -met ook een voorbeeldtuin- te creëren waarbij bijna alles ons op meerdere vlakken voorziet. Het is een voorbeeld van hoe landbouw er anders kan uitzien en hoe een kleine oppervlakte toch voldoende opbrengst kan genereren om onszelf en de nabije buren te voeden en te voorzien van alles wat we nodig hebben.

Davy streeft naar een bedrijfje waar er met liefde, genegenheid en kracht wordt gewerkt aan het opbouwen van een andere levensvisie. Waarbij in plaats van weg te gaan van de natuur, we dichter bij de natuur en Moeder Aarde gaan aanleunen. Het bedrijfje is (nog) niet bio gecertificeerd. Het gebruik van pesticiden, kunstmest,… zijn uit den boze.
 
Producten: 
Telefoonnummer: 
0479/47.01.52

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY