Haegevelde

Oude Haegevelde 6 Borsbeek
In Borsbeek boeren mensen samen in het boerderijproject Haegevelde. Op twee vaste dagen in de week: vrijdag (9u00-16u00) en zondag (12u00-17u00), steken samenboeren- en boerinnen de handen uit de mouwen. Samenboeren betekent leren waar groenten vandaan komen en hoe je ze zaait of plant op een ecologische wijze. In groep wordt het veld voorbereid door onkruid te wieden, te composteren, te mesten enz. Naast het veld is er de grote serre, waar tomaten, komkommers, paprika's, aubergines en pepers in harmonie bloeien met bloemen en kruiden.

Deelnemers oogsten letterlijk wat ze zaaien. De opgedane ervaring kunnen ze vervolgens gebruiken in een eigen moes- of volkstuin. Haegevelde is dus geen plukboerderij maar eerder een leerboerderij waar mensen de ecologische teelkunsten worden bijgebracht. Een deel van de oogst levert Haegevelde aan het naburige voedselteam van Antwerpen-Zuid.

Ben je gecharmeerd of wil je meer te weten komen over Haegevelde, neem dan zeker een kijkje op de website. Voor enthousiaste samenboeren- en boerinnen is er atlijd plaats.


 

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY