Hoevebrood Van Doren-Keuleers

Heike 26 Hombeek
Hoevebrood Van Doren-Keuleers was vroeger een gemengd bedrijf met zoogkoeien en grove groenten (witloof, bloemkool en prei), daarnaast kweekten ze eveneens gewassen voor het vee zoals maïs, voederbieten, tarwe en glasland. In de jaren ’80 kwamen ze in de problemen door aanhoudend lage prijzen voor groenten. Op de boerderij bakten ze toen ook al brood voor eigen gebruik en de familie. Dit zijn ze dan beginnen verkopen, eerst aan de buren, later op wekelijkse markten en recenter via ‘Boeren & Buren’, en nu ook via de voedselteams van Niel en Boom.

De ingrediënten zijn nog altijd dezelfde als vroeger: bloem, meel, gist, zout en water. Ze gebruiken geen broodverbeteraars, waardoor hun brood een iets stevigere korst heeft. Ze laten hun eigen tarwe malen in de maalderij van Erps-Kwerps. De tarwe komt dan terug bij hen in de vorm van bloem en meel. Hiermee bakken ze volledig ambachtelijk, in een houtgestookte oven, het hoevebrood. Dat brood is een korte keten product omdat ze het rechtstreeks verkopen aan de klanten.
Producten: 
Telefoonnummer: 
0474/52.74.50

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY