Week van de Korte Keten - Doe jij ook mee?

Dag allerbeste Voedselteam(kern)lid,

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen:
Zet jouw team en jouw producenten op één of andere manier in de kijker tijdens de Week van de Korte Keten die doorgaat van zaterdag 4 mei tot en met zondag 12 mei !

We willen onze werking voluit in de kijker stellen en daarvoor ben jij onmisbaar! Dus doe mee met ons!
Spreek erover met jullie familie, vrienden, kennissen, buren, stad- en streekgenoten, ….
Probeer hen over de streep te trekken om voor lekker eten van dichtbij te kiezen met een leuke activiteit!

Op http://beweeg.je.voedselteams.be vind je vele mogelijkheden voor activiteiten, en HIER vind je een document waarin je misschien meteen je gading vindt, van eenvoudig haalbaar tot zaken met iets meer moeite.

Ook (sommige) producenten zullen iets organiseren in die week. Bekijk dus zeker de website http://www.weekvandekorteketen.be/  waar je alle activiteiten vindt. Misschien kan je daarbij aansluiten met infostand of picknick of …

Die week gaan we ervan uit dat de pers een focus op de korte keten zal leggen en er worden uitgebreide promotiemogelijkheden ter beschikking gesteld door ons en de provincie via website en facebook-promotie.
Vele mogelijkheden dus om jou en je team in de spotlights te zetten en nieuwe leden te vinden !

Reeds meer dan 20 jaar zijn wij als Voedselteams, en jullie als leden, actief bezig met de uitbouw van de korte keten in Vlaanderen. Als enige speler in het voedsellandschap met een vzw-statuut, zonder enig commercieel uitgangspunt, en met intacte principes van eerlijkheid en duurzaamheid wensen wij dat ook te tonen aan de buitenwereld. 

Jullie geweldige lokale werking en de inherente waarde daarvan is iets om trots op te zijn en mag getoond worden.  Dus kom naar buiten die week !

Ook aan de centjes is gedacht via het voorzien van subsidies specifiek voor dit doel, en daarop kan jij met je team ook een beroep doen. HIER meer info daarover.

Een facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes vind je hier http://www.facebook.com/weekvandekorteketen/ . Mochten jullie deze pagina delen op jullie persoonlijke pagina’s en dat regelmatig herhalen, dan zouden wij dat heel fijn vinden.

Wij zijn er zeker van: met jouw hulp wordt De Week van de Korte Keten een grootse Voedselteam-week ! Jij doet toch ook mee?
Als Voedselteams hebben we reeds een paar grootse activiteiten gepland:
 • DokNoordMarkt: boerenmarkt te Gent op de terreinen van DokNoord op zaterdag 4 mei van 14u tot 22u - met muziek en meer ! https://www.facebook.com/events/1054160358111075/
 • Belevingsboerenmarkt op zaterdag 11 mei te Rijkbos 46, 9620 Zottegem van 14u tot 22u - met muziek, ecocomedy en meer !https://www.facebook.com/events/430573097721103/
 • VT@Work: depot bij stadsdiensten van Aalst en Nazareth
 • Vt@Oxfam Kortrijk: depot bij Wereldwinkel Kortrijk voor elke Kortrijkzaan die ons even wil proberen
 • Geitenboerderij 't Eikenhof die ons gaat meenemen in zijn dagelijkse leven via de Facebook-pagina 'BoerenToeren'                 https://www.facebook.com/boerentoeren/
Dat is al mooi, maar we missen nog jouw lokale initiatief !
 • Roep je (kern)leden bij elkaar of ga voor een telefonisch of online-overleg;
 • Zoek contact met een naburig team en/of met jullie producenten (samen sta je sterker);
 • Kies een leuke, haalbare activiteit en stel ze open voor de buitenwereld;
 • Registreer je activiteit op https://weekvandekorteketen.be/evenement-toevoegen/ . Dit  kan tot 3 mei. Maar aanmelden voor 
 • Hou je regiowerker op de hoogte, want die wil jullie helpen en ondersteunen !
 • En onthou: elke activiteit, hoe groot of klein ook, is nodig én waardevol!
Een activiteit gepland? Drukwerk of meer info nodig? Vragen?
Contacteer jan@voedselteams.be of bel hem op 0470/921681
 
Nu is het aan jullie. Wij wachten vol spanning…
 
Enthousiaste groeten,
Sofie, Hilde, Dorinne, Ilse, Jan, Michelle, Eva, Simon
 
Ps: voor de diehards: begin ook maar al na te denken over hoe je volgend jaar een superdeluxe activiteit kan organiseren, want dan gaat deze week vast opnieuw door.

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY