Bestuurslid aan het woord: Hans Laevens

26/04/2022
Onze bestuursleden doen veel meer dan besturen. Zo vertegenwoordigt bestuurslid Hans Laevens Voedselteams bij onze zusterorganisatie het Boerenforum. Hij staat zelfs mee op de barricaden en vertelt graag over die ervaring:

We noteren ‘Vrijdag, 15 april 2022’ … plaats van afspraak: Bevrijdingsplein in Halle. Om 11.00u zet zich een caravaan van tractoren, kruiwagens, boeren en burgers in gang, eerst naar het hoofdkantoor van grootwarenhuisketen Colruyt en van daaruit, even verderop, naar de lokale Colruyt winkel en het distributiecentrum.

Het was niet toevallig de Internationale Dag van de Boerenstrijd. Langs Vlaamse zijde werd de actie getrokken door Boerenforum en de inzet was niet min. Colruyt werd aangeklaagd voor zijn laagste-prijzen politiek en voor het opkopen van schaarse landbouwgrond, met alle gevolgen van dien.

Ik was er bij om Voedselteams te vertegenwoordigen. Voedselteams heeft een aantal jaar terug mee de oprichting van Boerenforum geïnitieerd en is bovenal de organisatie die staat voor een voedselsysteem met L.E.F. (Lokaal, Ecologisch, Fair) … ook dat is niet min. Zeker in tijden van stijgende energie- en grondstoffenprijzen en hoge inflatie is het niet altijd makkelijk voor consumenten om voor de juiste prijs te kiezen. Het is nochtans belangrijk voor onze boer.inn.en en producenten. Ik wil dan ook al onze leden bedanken voor de inspanning die ze leveren om een agro-ecologisch landbouwmodel, waar voedselteams voor staat, mee vorm te geven.

Warme groet,
Hans

Wil jij mee de boer.inn.en steunen? Teken hier de petitie.

Lees hier meer over de problematiek van toegang tot grond.
 

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY