Appelcake met honing

2/11/2021

Een heerlijke appelcake smaakt altijd! Een heerlijke geur die uit de oven komt, doet de meesten al zin krijgen in een stukje nog voor de cake is afgekoeld. 

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 320 g bloem
  • 5 eieren
  • 175 g honing
  • 2 à 3 appels (afhankelijk van de grootte)
  • 1 vanillestokje
  • koffielepel bakpoeder
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
 

Recept

  1. Haal de boter vooraf uit de koelkast. Zo kan ze zacht worden. Weeg de ingrediënten af.
  2. Snij de boter in stukjes en doe ze in een mengkom. Als je een keukenmachine wil gebruiken, kan dat uiteraard ook.
  3. Voeg de honing toe.
  4. Snij de vanillestok in de lengte in twee en schraap de zaadjes eruit. Doe ze bij in de mengkom.
  5. Meng alles goed door.
  6. Voeg de eieren toe.
  7. Zeef de bloem en voeg ze toe aan het beslag.
  8. Meng alles tot je een glad beslag krijgt. Voeg bij het mengen ook het bakpoeder, een snuifje zout en wat kaneelpoeder (naar eigen smaak) toe.
  9. Vet je bakvorm in met boter en bestrooi met bloem zodat de hele binnenkant van de bakvorm met bloem bedekt is. Doe de overtollige bloem weg.
  10. Verwarm de oven voor op 180°.
  11. Schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en snijd in dunne schijfjes.
  12. Spatel het deeg in de bakvorm en duw de appelschijfjes op een rij in het deeg. De stukjes appel zaken nog, dus je hoeft ze niet diep te duwen, maar zorg wel dat ze volledig in het deeg zitten.
  13. Bak ongeveer een uur in de oven. Tip: om te kijken of de cake gaar is, kan je met een satéstokje er in prikken. Als er deeg aan het stokje plakt, is de cake nog niet klaar. 
  14. Laat de cake afkoelen en haal uit de bakvorm.
  15. Smakelijk!

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY