Blog artikels

Nieuwe stagiair marketing versterkt voedselteams.

3/03/2021
Ik ben Yannick Rems en ik ben de nieuwe stagiair van voedselteams. Ik studeer marketing management aan de UCLL in Haasrode. Ik ben 23 jaar en ben nu in het laatste jaar van mijn opleiding. Toen ik jong was ben ik opgegroeid in Lovenjoel (deelgemeente van Bierbeek) en op deze plaats heb ik gewoond tot dat ik op 12 jarige leeftijd ben verhuisd naar Tienen. Ik heb lang voetbal gespeeld op amateur niveau aangezien dit altijd mijn grote passie was, maar hier ben ik uiteindelijk mee gestopt bij gebrek aan tijd en “talent”. Verder spendeer ik mijn tijd het liefst bij mijn familie en vrienden en geniet ik voornamelijk van de buitenlucht en de mooie natuur. Zelf heb ik ook een relatie van bijna 2 jaar en heb ik een positieve kijk naar de toekomst op bijna alle vlakken.

Week van de vrijwilliger!

25/02/2021
Van 27 februari tot 7 maart is het week van de vrijwilliger. In deze uitzonderlijke week willen we onze honderden vrijwilligers in de schijnwerpers zetten. Vorig jaar gaven de vrijwilligers het beste van zichzelf. Onze vrijwilligers zijn dan ook stuk voor stuk straffe krijgers, die zich door niets of niemand laat kisten! Jullie inzichten, heldere blikken, goesting en helpende handen zijn van onschatbare waarde. Duizend maal dank je wel!

Februari zonder supermarkt - #fierevoedselteamer Tuur toont hoe het moet!

25/02/2021
Sinds 2017 lanceert het Zwitserse collectief 'En Vert et Contre Tout' de challenge 'Februari zonder supermarkt'. Met deze challenge willen ze mensen aansporen om hun inkopen een maand lang niet in de supermarkt te doen, maar wel bij kleine handelaars. Waarom? Naast bewustmaking van consumenten over de prijspolitiek, de transportkilometers en de enorme oververpakking in de supermarkt, wil deze challenge ook mensen oproepen om kleine, lokale producenten te ondersteunen en mensen gezonder en lokaler te laten eten. En laat Voedselteams daar nu het perfecte alternatief voor vormen! #fierevoedselteamer Tuur toont hoe het moet!

Marieke en Petra, vrijwilligers in hart en nieren!

5/12/2020
Op 5 december is het internationale dag van de vrijwilliger. En dan zetten we graag onze talrijke Voedselteam vrijwilligers in de spotlights! Want zonder onze gedreven vrijwilligers is er geen sprake van Voedselteams... 
Maak kennis met Marieke en Petra, 2 vrijwilligers uit de duizend!  
Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft ze :-)? Ontdek het hier!

De Vierklaver: een hart voor de natuur!

19/11/2020
Rundveebedrijf en Hoeveslagerij De Vierklaver uit Lokeren levert al jaren biologisch rundsvlees aan de Oost-Vlaamse voedselteams. Het contrast met de intensieve veehouderij kan niet groter zijn: kleinschalig, lokaal en samen met de natuur. Sleutel tot succes? Het juiste runderras én lekker mals gras! Met hun bedrijfsvoering tonen Annelies en Pieter aan dat het perfect mogelijk is om met een beperkt aantal koeien in te zetten op een duurzaam landbouwmodel dat bovendien economische rendabiliteit garandeert. 

Verwar Korte Keten niet met lokaal!

24/09/2020
Om de band tussen boer en burger te versterken, komt er op initiatief van Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits een charter ter promotie van de lokale voeding. 23 partners uit de voedingssector, de handel en de horeca zetten hun schouders onder dit project en ondertekenden een engagementsverklaring. Samen met andere Korte Keten partners, blijft Voedselteams echter op zijn honger zitten. Waar komen de principes van Korte Keten (eerlijke verloning voor de boeren, transparantie,...) aan bod? Welke garanties zijn er dat supermarkten de sociale en ecologische waarden van de korte keten willen behartigen? Samen met andere Korte Keten initiatieven in Vlaanderen kropen we in onze pen, en in een gezamenlijke brief aan Hilde Crevits,vragen we om betrokken te worden in verder overleg!

Maak kennis met Sam, onze nieuwe regiowerker voor Vlaams-Brabant

30/07/2020
Begin juli nam Sam Liégeois de fakkel over van Ruben als Regiowerker van Vlaams-Brabant. Sam is een Antwerpenaar in hart en nieren, maar verhuisde deze zomer met zijn vriendin naar Leuven. Hij was actief in het jeugdhuis, de Chiro en de lokale politiek. Naast zijn werk als regiowerker is hij ook medewerker op De Paardebloemhoeve, in Westmalle.
Baas over eigen voedsel!

Bernadette, vrijwilliger van het eerste uur!

22/06/2020
Vandaag laten we Bernadette aan het woord. Bernadette is vrijwilliger van het eerste uur! Niet alleen is zij reeds vele jaren geëngageerd vrijwilliger in Voedselteam Eeklo, daarnaast participeert ze bij ál onze activiteiten. Of het nu een open depot avond is bij haar eigen voedselteam, Gentse tieners bewust maakt van duurzame en lokale voeding of actief bijdraagt aan focusavonden of AV's,... Bernadette is altijd van de partij! En daar zijn we héél fier op! Benieuwd naar haar motivatie?
Voedselsysteem

Ons voedselsysteem loopt mank. Hoe maken we het beter?

28/05/2020
De afgelopen weken gaven verschillende experten, maar ook individuen met minder kennis van zaken, hun mening over ons huidig geglobaliseerd voedselsysteem. Ook korte keten passeerde de revue. Hoewel experten pleiten voor nuance in heel het voedseldebat, is de drang bij voor-en vooral tegenstanders groot om hun ongebreidelde mening over korte keten neer te pennen.

Pagina's

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY