Blog artikels

En we zijn terug vertrokken...met PGS

16/10/2017
Met vernieuwde energie en een flinke uitbreiding met nieuwe vrijwilligers, werd vorige week in Gent het PGS voor de regio's Oost- en West Vlaanderen terug opgestart. 

10 stappen naar duurzame voeding

4/10/2017
In de portretreeks van Voedsel Anders presenteert VELT-medewerkster Leentje Speybroeck haar visie op duuzame voeding. Wij selecteerden voor u alvast twee fragmenten en de 10 stappen naar duuzame voeding. Het volledige portret kan je intergraal lezen op de website van Voedsel Anders.

Voedsel Anders-denkdag: Het dictaat van de huidige economie

20/09/2017
Donderdag 19 oktober organiseert Voedsel Anders een denkdag met een economische kijk op agro-economie. Ze gaan in debat over de economische ideeën en knelpunten die een grootschalige transitie naar agro-ecologie tegenhouden, zowel bij ons als in het zuiden.

Recept v/d maand: Panzanella met Berloumi

13/09/2017
De zomer mag dan op zijn laatste benen lopen, maar Voedselteams haalt met een panzanellagerecht nog even de zon in huis. Panzanella is een authentieke brood en tomaten salade uit Toscane en Umbrië. Haal die laatste tomaten boven, neem wat brood en Berloumi en maak deze eenvoudige maaltijdsalade in een handomdraai. 

'Aussies' komen de mosterd halen bij Voedselteams

21/08/2017
Begin juli deed Chris Ennis van Ceres Fair Food België aan in zijn korte-keten-wereldreis. 

Recepten met boerenkool

17/08/2017
Boerenkool is een van de meest oorspronkelijke koolsoorten die barst van vitamienen en mineralen. Een lekkere opsteker voor de gezondheid die je op verschillende wijzen kan bereiden. We kozen alvast drie recepten voor jullie uit: boerenkool met pasta, boerenkool met champignons en walnoten en boerenkool met basilicum.

Fipronilschandaal: transparantie is meer dan een modewoord

13/08/2017
In een dubbelinterview in de weekendkrant van De Morgen laten toxicoloog Jan Tytgat en Europarlementariër Bart Staes (Groen), die actief is in een Antwerps voedselteam, hun licht schijnen over het fipronilschandaal. 

Voedselteam Sint-Amandsberg maakt soep, pastasaus en pickels

24/07/2017
Voedselteam Sint-Amandsberg verwerkte tijdens een zomerse avondactiviteit groenten van bio-boerderij 't Uilenbos tot soep, pastasaus en pickels. Wat ze zelf doen, deden ze in deze beter.

Recept v/d maand: Zuiders Maaltijdbrood

20/07/2017
Zuiders Maaltijdbrood

Pagina's

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY