Blog artikels

Recept v/d maand: Zuiders Maaltijdbrood

20/07/2017
Zuiders Maaltijdbrood

Het Voedselteams magazine is er!

4/07/2017
Het Voedselteams magazine is van de drukpers gerold. En daar zijn we wat blij om, u ook?

 

Recept v/d maand: Quinotto

12/06/2017
Een variant van de welgekende  risotto, maar dan veel sneller klaar én bovenal lokaal! Een gezonde hap klaarmaken, kan je in een mum van tijd. Gedroogde ingrediënten hebben een beperkte gaartijd en vragen weinig voorbereiding. Een ideaal recept voor studenten, tijdens wandel- of fietstrektochten en  als bijgerecht in de dagelijkse keuken.
Wally Gobetz (CC-BY-NC-ND 2.0)

De ballade van de agro-ecologie. Van een keuterboerke, met liefde aan Joke

31/05/2017
Vlaams minister Schauvliege beweert in Knack dat ‘als keuterboerkes niet fors met subsidies ondersteund worden, we 60 percent van ons gezinsbudget aan voeding moeten besteden.’

Slow Fish!

17/05/2017
In september 2016 werd Pintafish uitgenodigd op Slow food/ Slow Fish in Turijn om onze werkwijze voor te stellen.
We werden drie dagen ondergedompeld in de universele wereld van de kleinschalige visserij. Een unieke gelegenheid om zowel kustvissers als allerlei organisaties die zich het lot ervan aantrekken te ontmoeten.

Keuterboerkes en kakelende kippen

15/05/2017
Goed nieuws.  De situatie van de landbouw in ons land kwam in de media.  Storm in een glas water of weldoordacht gefundeerd statement, wie zal het zeggen. Met een paar welgemikte quotes tilt Knack het interview met de minister van Landbouw eventjes naar een bredere publieke aandacht. 

CETA: niet in onze naam

9/05/2017
CETA is een vrijhandelsakkoord tussen Europa en Canada, zeer vergelijkbaar met TTIP, het akkoord tussen Europa en de VS. Sinds oktober is het CETA akkoord in tijdelijke werking, tot alle Europese parlementen het hebben geratificeerd. TTIP is nu even naar de achtergrond verdwenen, maar de onderhandelingen daaromtrent zullen ook niet lang meer uitblijven.

Versterk de mensenrechten van boeren en boerinnen

26/04/2017
Boeren, vissers, herders en andere mensen die werkzaam zijn in landelijke gebieden produceren het grootste deel van het gezonde en gevarieerde voedsel dat we elke dag eten. In Europa en de hele wereld spelen zij een leidende rol in het waarborgen van de voedselsoevereiniteit van onze gemeenschappen en de veerkracht van ons voedselsysteem in het licht van de klimaatverandering.

Voedingsexpert KU Leuven pleit voor meer kost uit eigen land

24/04/2017
We zijn in de ban van gezonde voeding, en terecht, maar in al onze ijver om gezonder te gaan eten, zoeken we het veel te ver. Dat zegt KU Leuven-professor en voedings­expert Christophe Matthys. Hij pleit voor een meer Belgisch dieet. “We moeten de rijkdom die traditioneel in ons voedingspatroon zat, opnieuw ontdekken.”
 

Pagina's

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY