Blog artikels

Voedsel Anders-denkdag: Het dictaat van de huidige economie

20/09/2017
Donderdag 19 oktober organiseert Voedsel Anders een denkdag met een economische kijk op agro-economie. Ze gaan in debat over de economische ideeën en knelpunten die een grootschalige transitie naar agro-ecologie tegenhouden, zowel bij ons als in het zuiden.

Recept v/d maand: Panzanella met Berloumi

13/09/2017
De zomer mag dan op zijn laatste benen lopen, maar Voedselteams haalt met een panzanellagerecht nog even de zon in huis. Panzanella is een authentieke brood en tomaten salade uit Toscane en Umbrië. Haal die laatste tomaten boven, neem wat brood en Berloumi en maak deze eenvoudige maaltijdsalade in een handomdraai. 

'Aussies' komen de mosterd halen bij Voedselteams

21/08/2017
Begin juli deed Chris Ennis van Ceres Fair Food België aan in zijn korte-keten-wereldreis. 

Recepten met boerenkool

17/08/2017
Boerenkool is een van de meest oorspronkelijke koolsoorten die barst van vitamienen en mineralen. Een lekkere opsteker voor de gezondheid die je op verschillende wijzen kan bereiden. We kozen alvast drie recepten voor jullie uit: boerenkool met pasta, boerenkool met champignons en walnoten en boerenkool met basilicum.

Fipronilschandaal: transparantie is meer dan een modewoord

13/08/2017
In een dubbelinterview in de weekendkrant van De Morgen laten toxicoloog Jan Tytgat en Europarlementariër Bart Staes (Groen), die actief is in een Antwerps voedselteam, hun licht schijnen over het fipronilschandaal. 

Voedselteam Sint-Amandsberg maakt soep, pastasaus en pickels

24/07/2017
Voedselteam Sint-Amandsberg verwerkte tijdens een zomerse avondactiviteit groenten van bio-boerderij 't Uilenbos tot soep, pastasaus en pickels. Wat ze zelf doen, deden ze in deze beter.

Recept v/d maand: Zuiders Maaltijdbrood

20/07/2017
Zuiders Maaltijdbrood

Het Voedselteams magazine is er!

4/07/2017
Het Voedselteams magazine is van de drukpers gerold. En daar zijn we wat blij om, u ook?

 

Recept v/d maand: Quinotto

12/06/2017
Een variant van de welgekende  risotto, maar dan veel sneller klaar én bovenal lokaal! Een gezonde hap klaarmaken, kan je in een mum van tijd. Gedroogde ingrediënten hebben een beperkte gaartijd en vragen weinig voorbereiding. Een ideaal recept voor studenten, tijdens wandel- of fietstrektochten en  als bijgerecht in de dagelijkse keuken.

Pagina's

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY