Blog artikels

Recept v/d maand: Quinotto

26/05/2017
Een snelle en lokale variant van de welgekende Italiaanse klassieker risotto.
 

Slow Fish!

17/05/2017
In september 2016 werd Pintafish uitgenodigd op Slow food/ Slow Fish in Turijn om onze werkwijze voor te stellen.
We werden drie dagen ondergedompeld in de universele wereld van de kleinschalige visserij. Een unieke gelegenheid om zowel kustvissers als allerlei organisaties die zich het lot ervan aantrekken te ontmoeten.

Keuterboerkes en kakelende kippen

15/05/2017
Goed nieuws.  De situatie van de landbouw in ons land kwam in de media.  Storm in een glas water of weldoordacht gefundeerd statement, wie zal het zeggen. Met een paar welgemikte quotes tilt Knack het interview met de minister van Landbouw eventjes naar een bredere publieke aandacht. 

CETA: niet in onze naam

9/05/2017
CETA is een vrijhandelsakkoord tussen Europa en Canada, zeer vergelijkbaar met TTIP, het akkoord tussen Europa en de VS. Sinds oktober is het CETA akkoord in tijdelijke werking, tot alle Europese parlementen het hebben geratificeerd. TTIP is nu even naar de achtergrond verdwenen, maar de onderhandelingen daaromtrent zullen ook niet lang meer uitblijven.

Versterk de mensenrechten van boeren en boerinnen

26/04/2017
Boeren, vissers, herders en andere mensen die werkzaam zijn in landelijke gebieden produceren het grootste deel van het gezonde en gevarieerde voedsel dat we elke dag eten. In Europa en de hele wereld spelen zij een leidende rol in het waarborgen van de voedselsoevereiniteit van onze gemeenschappen en de veerkracht van ons voedselsysteem in het licht van de klimaatverandering.

Voedingsexpert KU Leuven pleit voor meer kost uit eigen land

24/04/2017
We zijn in de ban van gezonde voeding, en terecht, maar in al onze ijver om gezonder te gaan eten, zoeken we het veel te ver. Dat zegt KU Leuven-professor en voedings­expert Christophe Matthys. Hij pleit voor een meer Belgisch dieet. “We moeten de rijkdom die traditioneel in ons voedingspatroon zat, opnieuw ontdekken.”
 

Doorstart voor VT-Deerlijk

18/04/2017
Lokale voedselteams zijn sterk afhankelijk van het engagement van mensen die taken op zich nemen om de boel draaiende te houden. Dit is in de praktijk niet altijd even evident en zorgt er soms voor dat teams onder druk komen te staan.

VT-impressie Sarah Van Bergen

18/04/2017
Sinds mei 2016 is er een voedselteam actief in Brugge. Met hun depot in Woonzorgcentrum Westervier te Sint-Kruis Brugge bieden ze groenten, fruit, zuivel, geitenzuivel, varkens-, runds-, lamsvlees en wereldwinkel producten aan. Maar het team is ambitieus en stelt zich niet tevreden met 'trappelen ter plaatse', nee het wil op korte termijn haar gamma uitbreiden met o.a. kruiden, honing en vegetarische alternatieven.

De Appelfabriek staat niet stil ...

12/04/2017
Het PGS bezoek is al een tijdje geleden. We staan niet stil.

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY