Vacature Coördinator Voedselteams (m/v/x)

12/06/2023
Wat is Voedselteams?
Voedselteams verbindt en activeert burgers en boeren om samen een voedselsysteem op te bouwen dat eerlijk, gezond en duurzaam is van zaadje tot bord. Het is een beweging van actieve producenten en consumenten. Wij ijveren voor de bevordering van een kleinschalige, duurzame land- en tuinbouw en voor het uitbouwen van lokale economieën.

Wat ga je doen?
  • Je werkt een nieuwe commercieel model uit voor korte keten onder de naam van Voedselteams met voldoende aandacht voor de maatschappelijke bewegings- en gemeenschapsvormende functies. Dit doe je samen met alle interne actoren (Raad van Bestuur, het professionele team, de vrijwilligers en producenten), en indien nodig met externe consultants of partnerorganisaties van de korte keten. Jij bent diegene in de organisatie die richting geeft, opties voorstelt, moeilijke knopen doorhakt, en ervoor zorgt dat de neuzen van alle stakeholders in dezelfde richting staan.
  • Je bent verantwoordelijk voor de operationele werking van voedselteams: Je vertaalt het strategisch plan in concrete acties, stuurt de professionele medewerkers aan in de uitvoering van deze acties en bewaakt het financiële plaatje.
  • Je zoekt de nodige financiering om voedselteams gezond te houden: je schrijft subsidiedossiers en bijhorende rapportages, en zoekt naar alternatieve financiering.  
  • Je werkt beleids- en projectmatig samen met andere spelers binnen of buiten de korte keten.
Wie ben jij?
  • Jij bent de man of vrouw van de mogelijkheden en oplossingen. McGyver-gewijs werk je op een creatieve en innovatieve manier met wat voorhanden is. 
  • Je bent ook een strategisch persoon, maar je beseft dat een strategie zonder de mensen maar papier is. Je voelt je thuis tussen een grote variatie aan mensen (politici, beleidsmakers, landbouwers, vrijwilligers, …): Je kan spreken voor een groep, netwerken in een groep en mensen meenemen in een visie.
  • Door jouw opleiding, kennis of ervaring kan jij een realistisch, duurzaam, winstgevend korte ketenmodel op poten zetten. Een financieel plan lees jij als geen ander.
  • Heb je een master is dat een pluspunt, maar wij kijken vooral naar capaciteiten en ervaring.
  • Een eerste ervaring in leidinggeven is mooi meegenomen.
Wat bieden wij?
  • We bieden je de unieke kans om je stempel te drukken op een bekende organisatie binnen de korte keten. Je kan niet alleen een verschil maken binnen de organisatie maar ook binnen de korte keten en de maatschappij.
  • We bieden een (deeltijds) bediendencontract van onbepaalde duur
  • Je krijgt een verloning volgens barema L1 van de socio-culturele sector (link) inclusief maaltijdcheques van 7 euro en een eindejaarspremie
  • We geloven sterk in een goede work-life balans. Je hebt de mogelijkheid om meerdere dagen per week thuis te werken. Je uren zijn flexibel zolang je 30 uren per week presteert. Er is occasioneel avondwerk (2-wekelijks).
  • Je komt aan het hoofd van een professioneel, gemotiveerd team van 4 medewerkers
 
Selectieprocedure
3-4 juli: selectie op CV en motivatiebrief
7 juli: sollicitatiegesprek
Datum te bepalen: tweede sollicitatiegesprek en/of assessment
 
Hoe solliciteren?
Stuur je CV en sollicitatiebrief naar raadvanbestuur@voedselteams.be voor 30 juni 17u00. Wij hanteren een objectieve selectieprocedure en selecteren de kandidaten op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden ongeacht leeftijd, geslacht, genderidentiteit, seksuele geaardheid, afkomst, nationaliteit, geloofsovertuiging of fysieke beperkingen.

Meer informatie:
Voor meer info kan je tijdens de kantooruren terecht bij Kevin Vits op kevin@voedselteams.be of 0488 98 58 99.

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY