De Bakkerij: kansen op de arbeidsmarkt in de Korte Keten

21/03/2022

De Korte Keten is een sociaal gebeuren. Bij De Bakkerij nemen ze dat letterlijk: het is een atelier van Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) en organiseert arbeidsmatige activiteiten voor mensen met uiteenlopende talenten en weinig kansen op de reguliere arbeidsmarkt. In deze ambachtelijke bakkerij in hartje Antwerpen staat zorg voor producten en medewerkers centraal. De Bakkerij levert aan Voedselteams in regio Antwerpen. Een portret. 

De producten worden vers gemaakt in het atelier. We kiezen bewust voor biologische basisingrediënten en een ruim vegan aanbod. We verkopen op bestelling en aan lokale initiatieven zoals buurtwinkels, horeca en Voedselteams. Dertig medewerkers, elk met een eigen werkschema en tempo, maken de producten stap voor stap. Begeleiding op de werkvloer, leerkansen, diversiteit en collegialiteit worden tast- en proefbaar in zinvolle arbeid en kwaliteitsvolle eindproducten.

De Bakkerij

(H)eerlijk

Wij zijn wie we zijn, ieder met eigen kwaliteiten. Wat we maken moet iedereen smaken. What you see is what you get: artisanaal, puur & natuurlijk. Op onnodige toevoegingen doen we geen toegevingen. Kwaliteit staat voorop en we bakken om te eten, niet om te bewaren.

Lokaal

We houden onze afzetmarkt klein: Antwerpen centrum & rand. De hoofdingrediënten komen van eigen bodem & met eerlijke prijzen voor de producent. Bijv. graan uit Vlaanderen en Wallonië, gemalen op waterkracht door onze ambachtelijke molenaar Daan.

Haalbaar werk

Wij creëren werk om mensen te ondersteunen: sociale meerwaarde primeert op economische meerwaarde. Als klant draag je bij aan een werkomgeving waar mensen naar eigen waarde participeren en op eigen tempo groeien. We werken bij voorkeur met vaste opdrachten voor vaste klanten. Op die manier houden we controle over werkdruk en zorgen we voor voldoende variatie in opdrachten voor onze medewerkers.

Doe je mee?

Eet jij ook liever lekker en duurzaam? Het kan via Voedselteams.
Spread the Lof!


Plaats een proefbestelling via Voedselteams

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY