Korte Keten is... ontmoeten!

2/09/2021
Een voedselteam is meer dan een plek waar je wekelijks lokale voeding recht van bij de boer kunt afhalen. Een voedselteam brengt ook mensen uit de buurt samen. Ook al zijn er verschillende redenen waarom mensen aangesloten zijn bij een voedselteam, één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden allemaal van lekkere, pure en verse voeding! En juist dát... verbindt hen! 
Omdat een wekelijks afhaalmoment niet altijd geschikt is om elkaar echt te ontmoeten, worden regelmatig heuse ontmoetingsfeesten georganiseerd in verschillende regio's.

In Vlaams-Brabant werd eind augustus de ontmoetingsdag georganiseerd door Voedselteam Tielt-Winge en producent De Fruittuin. Schapenmelkerij Het Nijswolkje uit Rillaar vormde de perfecte locatie! Er werd geproefd, gebabbeld, lekker gegeten en gedronken, en genoten van de vele leuke activiteiten. Er waren ook een aantal Vlaams-Brabantse producenten aanwezig die vol passie over hun bedrijf en producten vertelden. De opkomst was groot! Er waren niet enkel trouwe leden maar ook heel wat nieuwsgierige nieuwkomers te verwelkomen. Een geslaagde dag!
In Lokeren hield Geitenboerderij 't Eikenhof op 21 en 22 augustus een opendeurweekend. Ideaal dus om Voedselteams te promoten en te laten zien wat voor een fijne beweging we zijn! Naast voedselteamers kon je ook andere Oost-Vlaamse producenten ontmoeten. Ondertussen uiteraard genietend van een lokaal natje en droogje!
De Voedselteams uit het Waasland en groenteboerin Tine van De Kleibeek organiseerden een gezellige picknick. 
Tine haar bedrijf ligt temidden van een mooi stukje natuur. Een idyllische locatie dus voor een picknick.Het leverde prachtige beelden op! 

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY