De korte keten Voedselteams vzw

De liefde voor biogroenten

14/09/2016
TV- Moestuinier Wim Lybaert zet graag zijn schouders onder deze campagne. BioForum hoopt mensen warm te maken om ook echt duurzamer en meer bij de boer te gaan kopen. ‘Biologisch van bij ons én biologisch uit het seizoen, dat is klimaatslim, milieuvriendelijk en heel erg smakelijk.

De bewondering van Wim
Als moestuinier in hart en nieren teelt Wim zelf groenten en aardappelen zonder kunstmest of chemische pesticiden. Hij begrijpt dan ook goed waarom de bodem cruciaal is voor bioboeren. ‘Als je een gezonde bodem hebt, kan je heerlijke én gezonde groenten telen. Dat getuigt van een langetermijnvisie.’
‘Amai, d’r steekt veel liefde in bio!’ Wim ging op bezoek bij de familie Noë-Sucaet in van bioboerderij ’t Livinushof in Sint-Laureins (zie campagnefoto). Die telen heerlijke pompoenen, uien en kolen in kerngezonde grond. Hij is onder de indruk van hun vakmanschap. Wat hen drijft, is hun liefde voor een levende, vruchtbare bodem en het plezier van lekkere en gezonde groenten. Wim en zijn gezin kopen hun groenten graag rechtstreeks bij de boer.

Beleef bio van 17-25 september
Van 17 tot en met 25 september 2016 kan je ontdekken hoeveel liefde, zorg en vakmanschap ondernemers steken in biologische groenten en aardappelen. Overal in Vlaanderen kan je dan deelnemen aan boeiende bezoekjes aan biobedrijven. Denk aan opendeurdagen, picknicks op de boerderij, workshops en proeverijen… Zo ervaar je de praktijkregels voor bio in levende lijve. Biowinkels promoten tijdens de tiendaagse het rijke, gevarieerde aanbod van bio. Op Dag van de Klant (zaterdag 24 september) trakteren ongeveer 60 deelnemende biowinkels hun klanten op een ‘Bijzondere Groentegids’ met  verrassende recepten. De activiteitenkalender vind je vanaf september op www.biomijnnatuur.be. Deze website zal vanaf begin september helemaal in het teken staan van biologische groenten en aardappelen.

Wat is jouw favoriete biologische groente?
Verkies je een klassieke groentesoort zoals wortelen of uien? Of ben je helemaal weg van de smaak van een vergeten soort zoals rammenas of aardpeer? Stem tussen woensdag 14 en donderdag 22 september op www.biomijnnatuur.be op jouw favoriete biologische groente. Vertel ons waarom je die groente graag biologisch kiest en win lekkere bioprijzen!

Koop biogroenten en aardappelen
Klassieke biologische groenten zoals tomaten, courgette, aardappelen, uien en wortels vind je tegenwoordig makkelijk in de biowinkel of de supermarkt. Ook van soepen, sauzen en bereide gerechten op basis van biologische groenten bestaat een uitgebreid assortiment.
Bijzondere groentesoorten zal je eerder bij de bioboer, in de biowinkel of op de (bio)markt vinden. Denk bijvoorbeeld aan warmoes, postelein, rammenas en aardpeer. Ontdek de gids met meer dan 1.500 biopunten over heel Vlaanderen online op www.biomijnnatuur.be.

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY