Voedselteams vzw

Verslag van het Voedselteams Feest

21/12/2016
Wapperende vlaggen, fleurige banners en een waarachtige vork en riek : hiephiep hoera voor ons 20jarig bestaan!
 
Op zaterdag 24 september vierden we samen met leden en producenten ons twintig jarig bestaan. Het werd een ludieke bijeenkomst op het prachtige domein van het Kasteel van Poeke, te Aalter. Geheel ter uitzondering werd het kasteel in zijn geheel geopend voor het publiek. Het was moeilijk om er niet verloren te lopen, maar we slaagden er toch in om er de sfeer goed in te krijgen en het juiste cachet te vinden.
 
Geen twintig kaarsje bliezen we uit, wel ontvingen we meer dan 450 feestvierder, leden, producenten, zelfs ettelijke passanten vonden de weg via de lange oprijlaan, de majestueuze inkomhal, naar de tuin waar een lange, ja zeer lange rij tafels uitgestald stond.
 
Het programmaboekje was welgevuld met allerhande activiteiten: er werden schatten gevonden door kleurrijk geschilderde kinderen, er werd spannende verhalen verteld, met aardappelzakken rondgesprongen, kruidenwandelingen doorheen het bos gemaakt, en dat alles doorspekt met optredens van verschillende live bands op de prachtige koer van het kasteel dat éven helemaal van ons was. Maar ook wie gewoon wat wilde neerstrijken en op het gemakje de gemoedelijke sfeer opsnuiven, kon er genieten van het prachtige weer, want de tenten die we met veel moeite hadden opgezet beschermden niet zozeer tegen de regen, als wel tegen de zon!
 
We gingen op het podium even terug to he basics, helemaal naar het vroege begin. Wist je dat onze voorzitter Gert Engelen reeds op de allereerste vergaderingen aanwezig was en nu nog steeds mee aan het roer staat? Dat onze coördinator Hilde Delbecque de allereerste werkkracht was van de vzw?
 
Ook het boerenbuffet was er weer eentje om u tegen te zeggen. Alles eerlijk, lekker en van heerlijk dichtbij. Precies zoals ons nieuw logo dat ter ere van dit feestelijke gebeuren aan het “grote publiek” bekend werd gemaakt. En laat ons vooral de naaktkalender niet vergeten, die swingend werd geïntroduceerd door enkele producenten die speciaal voor deze gebeurtenis voor ons uit de kleren gingen!
 
De langblijvers konden tot slot nog proeven van de meest recente eco-comedy van Steven Vromman, of  hun culinaire kennis aan elkaar meten bij een culinaire quiz. Het vuur waarrond zich nadien een kring nestelde smeulde nog lang na, en onder begeleiding van spontane accordeonmuziek  werden de laatste glaasjes nog geheven.
 
Bedankt aan ieder om er aanwezig te zijn!
Met dank aan onze fotografen: Lieven Blancke en Helena Van Den Driessche
 

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY