Wij wonen met ons gezin op onze boerderij in Kaster, de hoeve is al drie generaties in de familie. Wij dat zijn Dirk Forret – boer en hoevebakker – met vrouw Katrijn en kinderen Ferre, Niels en Fien.
Dirk: “Mijn passie voor brood bakken en tegelijk ook kennis van granen en meel, komt voort uit mijn jarenlange ervaring in de maalderij. In de proefbakkerij kreeg ik de kans om alle mogelijke meelsoorten te testen en te bakken. De goesting groeide om in plaats van buitenshuis te werken, me voluit toe te leggen op ons klein akkerbouwbedrijf.
Terwijl in onze streek de tarwe veelal als veevoeder eindigt, teel ik nu zelf speciale baktarwerassen die verrassend goede kwaliteit voor de bakkerij opleveren. Korter kan de keten niet zijn, en geweldig toch, om de hele keten van graan tot brood in eigen beheer te hebben.
Ik werk enkel met kwaliteitsvolle, natuurlijke en ambachtelijke producten. Naast eigen graan, gebruik ik bijvoorbeeld voor de ontbijtkoeken alleen echte hoeveboter van een boerderij hier in de buurt. Tarwe en spelt zijn voor mij op onze boerderij de belangrijkste teelten, maar daarnaast kweken we ook onder meer aardappelen.”