Voedselteam Borgerhout

Vooruitzichtstraat Borgerhout
Volgens de overlevering bestaat Voedselteam Borgerhout al sinds 2000, maar echt zeker weet niemand het. Leden komen en gaan, maar steeds blijft er een stevige kern enthousiastelingen bestaan die hun schouders stevig onder het team zetten.

Voedselteams in een Animatiefilmpje
Voor zij die Voedselteams nog niet volledig kunnen plaatsen, maakte de organisatie een kort animatiefilmpje dat onze visie uit de doeken doet in 53 seconden. Klik hier en leer Voedselteams kennen vanuit een andere invalshoek.

Producten bestellen
Bestellen kan van zaterdag tot donderdagavond via de webwinkel van Voedselteams. De door u bestelde producten kan je dan de week later op maandag afhalen tussen 18u30 en 19u30 in het depot 't Schoon Vooruitzicht in de Vooruitzichtstraat te Borgerhout. Om beurten houdt iemand het depot open.

Op het einde van de maand reken je telkens je aankopen af voor die volledige maand. Van het te betalen saldo brengt de financieel verantwoordelijke van het team je op de hoogte.

Producenten en producten uit de regio
Volgende producenten leveren producten aan het team:

Godfried van het Wijngaardhof
Voor de groenten en het fruit kan je kiezen uit verschillende pakketten:
  • een klein groentepakket: € 10 voor +/- 6 verschillende groenten
  • een groot groentepakket : € 15 voor +/- 8 verschillende groenten
  • een extra groot groentepakket: € 20 voor +/- 10 verschillende groenten
  • een éénpersoons pakket met enkel inlandse groenten: € 8 
  • een éénpersoons pakket met groenten en fruit: € 8
  • een soeppakket met groenten voor 2 soorten soep: € 6,5
  • een klein pakket met gemengd fruit (inlands & exotisch): € 8
  • een pakket met inlands fruit: € 8
  • een pakket met exotisch fruit: € 8
  • een kistje met gemengd fruit: € 15 
Daarnaast kan je nog een aantal groenten en fruit apart bestellen, afhankelijk van het seizoen. Verder ook de vele sappen van De Drie Wilgen, eieren en wat droge voeding.

De Plantaardige Kok
Je kan heerlijke veganistische spreads bestellen van De Plantaardige Kok. Die zijn op basis van cashewnoten, bio en lokaal waar mogelijk. Er zijn een aantal kruidige varianten en er is de verslavend lekkere choco.

Stadsimker
Als er honing voorradig is, kan je die bestellen.

Eén keer per maand wordt er vis en bloem geleverd.
Pintafish levert duurzaam gevangen en seizoensgebonden Noordzeevis. De vis wordt gefileerd en ingevroren geleverd. Ze verkopen vooral bijvangst. Dat is vis die vaak teruggeworpen wordt omdat die niet zo gekend is en dus niet verkoopt. Ontdek soorten als leng, harder of poon. Je kan ook seizoenspakketten en visloempia’s bestellen. Laat je verrassen!
François Ongenaert  van de Ongenaerthoeve is gepassioneerd door oude graansoorten. Hij levert bloem en meel van rogge, spelt en tarwe. Hij verkoopt ook Belgische quinoa. Als alles goed verloopt, oogst hij in de zomer van 2017 voor het eerst zelf quinoa.
 
Wil je meer informatie te weten komen over een desbetreffende producent, klik dan door naar onze producentenpagina. Daar vind je verdere info terug over alle producenten die leveren aan Voedselteams.

Interesse om VT-lid te worden in Borgerhout?
Ben je wel gewonnen voor het voedselteamverhaal en wil je zelf lid worden van het team, neem dan contact op via onderstaande knop met de lokale groepsverantwoordelijke van VT-Borgerhout. Zij helpt je graag verder met al je vragen en beschikt over een demo-account waarin je het lokale productaanbod en de werkwijze kan ontdekken. Het is vrij beschikbaar op aanvraag.

Lidmaatschap bij Voedselteams kost € 20,00 per jaar per gezin. Afhankelijk van de afspraken op teamnivea kan het team een werkingskost vragen en een waarborg in rekening brengen. Op het moment dat je contact opneemt met het team, word je hierover ingelicht.

Heb je toch nog enige twijfels? Geen probleem, je hoeft niet meteen in te stappen. Wij voorzien een proefperiode van één maand, gedurende die maand kan je testen of het Voedselteam-systseem voor jou een haalbaar systeem is. Ben je na één maand overtuigd, dan kan je volwaardig lid worden. Mocht dit niet zo zijn, kan je eenvoudig uitstappen, zonder enige uitstapkost of -verplichting.

Dus waarom niet eens een sprongetje wagen? Misschien is het Voedselteam-gras echt wel groener! 
* Wij hebben uw adres en telefoonnummer nodig voor het aanmaken van een ledenfiche.

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY