Hartenboer Producenten

Werken en wonen op Ommersteyn

19/10/2016
Zullen we ons in het kort even voorstellen? 
Wij zijn 2 personen die werken en wonen op Ommersteyn. Dit omdat we moeilijker meedraaien in een normale werk- en woonsituatie. Op Ommersteyn wordt er rekening gehouden met onze persoonlijke kwetsbaarheid. Op deze manier ligt de werkdruk lager. Hiernaast werken we in een toffe ploeg.  Iedereen levert een bijdrage naar zijn of haar kunnen. Dit zorgt voor een aangename werksfeer. In de jaren dat we hier werken is onze arbeidsvreugde gegroeid.


Een eigen plek
Ommersteyn zorgt niet alleen voor arbeidsvreugde. Onze levenskwaliteit is ook toegenomen. Dit door zowel te wonen als te werken in een groene, rustige omgeving. Met de nodige ondersteuning kunnen we in een eigen studio wonen. We hebben ondanks onze psychische kwetsbaarheid toch een eigen plek gevonden.
 
Door te werken en te wonen op Ommersteyn bouwen we stilaan ons leven terug op. Dit enerzijds door onze eigen kracht maar ook door de mogelijkheden die ons zijn aangereikt.
      
Wat doen we op Ommersteyn?
Op Ommersteyn gebeurt alles biologisch. Op de boerderij is er een geitenhouderij, een moestuin en boomgaard. Ook het aanwezige groen bestaande uit o.a. hagen, grasperken en houtkanten worden door ons onderhouden. Daarnaast wordt er kleinschalig aan bosbouw gedaan.
 
In deze tijd van het jaar wordt de moestuin klaar gestoomd. Zaaien, planten en wieden nemen vele uren in beslag. Op het einde van de dag hebben we steeds een mooi resultaat. Dit zorgt voor veel voldoening. Het resultaat kan later bij het oogsten verwerkt worden in de keuken. In de keuken zorgt een enthousiast team tijdens de middag steeds voor een lekker maaltijd van o.a. eigen groenten.
 
Het stalwerk doen we samen met enkele bewoners van de Meander. De Meander is een voorziening voor personen met een mentale beperking. Ons werk kan bestaan uit instrooien van de stallen, poetsen van de melkstal enz.
 
In de lammerperiode hebben we met veel zorg de lammetjes leren drinken. In de beginperiode krijgen ze melk via een kunstspeen. Het is onze taak ze hieraan te laten wennen.
 
Ook kleine landschapselementen zoals de hagen en de dreef worden regelmatig onderhouden. De grasperken worden gemaaid. De koer wordt schoon gehouden.
 
Al deze zaken samen zorgen voor een boerderij waarop we fier mogen zijn.

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY