Nieuws

Nieuws uit Lokeren: Buurtbewoners richten voedselteam op

8/03/2018
In navolging van andere Vlaamse steden en gemeenten krijgt de stad Lokeren binnenkort haar eigen voedselteam.

Voedselteams zoekt korte-keten-medestanders!

28/02/2018
Met de promotionele steun van de provincies gaat in heel Vlaanderen dit jaar de Week van de Korte Keten door. Van zaterdag 26 mei tot en met zondag 3 juni zetten we de schijnwerpers op de Vlaamse korte keten-producenten en initiatieven.
De korte keten

Brief aan Belgische landbouwministers: pleit voor Europees landbouwbeleid dat boer én leefmilieu helpt

12/12/2017
In een brief gericht aan de Belgische en Vlaamse ministers van Landbouw vraagt Voedsel Anders, een brede beweging van middenveldorganisaties, om te pleiten voor een duurzaam voedselsysteem waar zowel boer als leefmilieu beter van worden. Op 11 en 12 december vindt de Europese landbouwraad plaats. Landbouwministers van alle lidstaten zullen dan debatteren over de toekomst van het Europees landbouwbeleid. 
Voedselteams vzw

Proficiat: De Landgenoten is Dé Radicale Vernieuwer van 2017

2/06/2017
De Langenoten is de grote slokop van De Radicale Vernieuwer 2017, naast de jury- gingen ze ook aan de haal met de publieksprijs. Voedselteams vzw wenst de organisatie van harte proficiat en ziet de prijs als een verdiende beloning voor een positief initiatief dat (bio)boeren dichter bij het brede publiek brengt.
Bewegingswerk

Een nieuwe coördinator voor Voedselteams

26/05/2017
Voedselteams vzw heeft met Danny Van Reusel een nieuwe coördinator. Danny nam halverwege maart de taak over van Hilde Delbecque. Na 20 jaar aan het roer van de vzw verlegt Hilde haar focus naar datgene wat haar het meest na aan het hart ligt: de producentenwerking.
 
 
Voedselteams vzw

Wablief, PGS?

26/05/2017
Sinds de start van het PGS-verhaal in september 2015 bezochten 24 vrijwilligers 45 voedselteamproducenten en verzamelden kwantitatieve en kwalitatieve informatie over hun bedrijfsvoering en productiemethodes.
Producenten

Eerste levering Voedselteams@home is een feit

23/05/2017
De eerste levering van het pilootproject Voedselteams@home is een feit.
Teams

Uitgebreide update PGS

22/04/2017
In een tijd waar korte keten initiatieven als paddenstoelen uit de grond rijzen en Voedselteams al even niet meer de enige speler in dit bewegende veld is, wordt steeds duidelijker hoe groot de nood is aan transparantie.
Producenten

Nasleep slachthuis Tielt - Interview: producent Geert Verhulst

13/04/2017
Geert Verhulst, een kleinschalige varkenskweker in het Tieltse met slechts 100 zeugen, werkt al een tijd aan inperking van zijn veestapel, een beter leven voor zijn dieren en een eerlijke prijs voor zijn product.  De varkens krijgen slechts tot hun 50kg een voedermengeling met soja. Vanaf dan is het een lokale voedermengeling met vlaszaad en lijnolie.  De dieren hebben buitenloop, krijgen de mogelijkheid om in vrijheid wroetgedrag te tonen en de biggen blijven langer bij de moeder dan in de traditionele varkenskwekerij. Maar de beelden van het slachthuis en zijn persoonlijke betrokkenheid daarbij kruipten niet in zijn koude kleren.  Een persoonlijk relaas van een kleinschalige varkensboer.
 
Producenten

Pagina's

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY