Nieuws

Word jij de nieuwe voorzitter van Voedselteams?

28/08/2019
Voedselteams gaat dit najaar op zoek naar een nieuwe voorzitter. Kandidaturen kunnen ingestuurd worden tot 20 september. Een selectiecommissie, samengesteld uit leden en producenten, zal een geschikte kandidaat selecteren en zal haar keuze voorleggen aan de Algemene Vergadering van 17 november. 
Voedselteams vzw

Zaterdag 4 mei: DokNoordMarkt in Gent

19/04/2019
Op zaterdag 4 mei organiseert Voedselteams de tweede editie van DokNoordMarkt. Zak die dag af naar Gent en geniet van een boerenmarkt, live jazzmuziek en zoveel meer. 
De korte keten Voedselteams vzw

VT-Oost-Vlaanderen reduceert haar afvalberg: 10.000 zakjes minder

21/12/2018
Voedselteams Oost-Vlaanderen werkt voortaan met katoenen zakken bij belevering van 45 teams. De maatregel is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale teams en producent. Tezamen reduceren ze op die manier hun afvalberg met 10.000 plastic en papieren zakjes. 
Producenten Teams

Maandag 25 juni: Voedselteams schakelt over op nieuwe database nieuwsbrieven

21/06/2018
Maandag 25 juni schakelt Voedselteams over op een nieuwe database om nieuwsbrieven uit te sturen. Wil je in de toekomst nieuwsbrieven blijven ontvangen, schrijf je dan opnieuw in.

Aanpassing GDPR: schrijf je opnieuw in op de nieuwsbrieven

23/05/2018
Op vrijdag 25 mei treedt de lang aangekondigde GDPR-regeling in voege. Naar aanleiding daarvan heeft Voedselteams vzw enkele aanpassingen doorgevoerd. Om aan de nieuwe regels te voldoen vragen wij aan iedereen om zich opnieuw in te schrijven op onze nieuwsbrieven.

Opstart nieuw voedselteam in Linden

27/04/2018
Binnenkort gaat het gloednieuwe VT-Linden van start!

Uit groot enthousiasme van enkele lindenaren die aangeloten waren bij VT-Bovenlo, in de aangrenzende gemeente, ontstond het idee om een eigen team op te starten in Linden. Enkele vergaderingen, infoavonden en vele flyerrondes later is het nu bijna zo ver.
17 mei vindt hun eerste depotavond plaats!

De enthousiaste groep staat alvast te popelen! 

Een dikke proficiat aan de kernleden Marc, Anne-Mie, Inge en An en heel veel succes!!
 

Producent De Vierklaver werkt officieel biologisch

11/04/2018
Producent De Vierklaver werkt sinds begin dit jaar officieel BIO. Daarvoor doorliep ze een omschakelingsprocedure van twee jaar. Een evolutie met de nodige ups and downs, maar die de moeite meer dan waard was.
Producenten

PERSBERICHT: Voedselteams garandeert transparantie waarnaar voedingssector snakt

28/03/2018
Voedselteams vzw biedt al meer dan twintig jaar een transparant alternatief voor dat model, via lokale verkooppunten en het Participatief Garantie Systeem (PGS).

Nieuws uit Lokeren: Buurtbewoners richten voedselteam op

8/03/2018
In navolging van andere Vlaamse steden en gemeenten krijgt de stad Lokeren binnenkort haar eigen voedselteam.

Pagina's

Zin om ons te helpen? Help ons in onze missie

Heb je zin om je steentje bij te dragen aan onze organisatie? Aarzel niet en word vrijwilliger, elk helpend hand is welkom

Word lidWord vrijwilliger

Blijf op de hoogteSchrijf je in op onze nieuwsbrief

Menu

Menu

Website made by MINSKY